Warning: mysql_query() expects parameter 2 to be resource, object given in /var/www/vhosts/c-fordt.nl/httpdocs/wordpress/wp-content/plugins/wordpress-form-manager/db.php on line 35 Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/vhosts/c-fordt.nl/httpdocs/wordpress/wp-content/plugins/wordpress-form-manager/db.php on line 757 Website » Educatie

In samenwerking met Kunst Centraal verzorgt de polderwachter een lessenserie over de Nieuwe Hollandse Waterlinie voor groep 6 bij Fort Maarsseveen! Het lespakket is ontwikkeld door Landschap Erfgoed Utrecht in opdracht van de provincie Utrecht en laat de kinderen zelf ontdekken hoe de waterlinie zou moeten werken, waar de waterlinie ligt en wat er nu nog van te zien is. Inclusief een bezoek aan Fort Maarsseveen en een rondleiding door de polderwachter.

Water als vriend en vijand.

Wat doen die ‘bunkers’ in het weiland? Hoe werkt een inundatie? Heeft de Nieuwe Hollandse Waterlinie nut gehad? Wat gebeurt er nu in de oude forten? Op al deze vragen krijgen de leerlingen antwoord in dit project. Ze bouwen in de klas een stukje waterlinie na en gaan in de buitenles op stap met de polderwachter naar Fort Maarsseveen. De leerlingen ontdekken hoe het komt dat in Nederland de rivieren soms hoger liggen dan het omringende land door zand en veen met elkaar te vergelijken.

gr.v.prinstererschool1

Leave a Reply