Warning: mysql_query() expects parameter 2 to be resource, object given in /var/www/vhosts/c-fordt.nl/httpdocs/wordpress/wp-content/plugins/wordpress-form-manager/db.php on line 35 Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/vhosts/c-fordt.nl/httpdocs/wordpress/wp-content/plugins/wordpress-form-manager/db.php on line 757 Website » Geschiedenis

Het Werk bij Maarsseveen, gebouwd in 1880-1881 ten noorden van Utrecht, sloot de Maarsseveense Vaart en de dijken van de Maarsseveense en Tienhovense Polders af. Het kleine fort met een bomvrij gebouw en remise bevindt zich niet meer in originele staat; de¬†wallen zijn ge√ęgaliseerd en de in 1886 gebouwde remise is gesloopt. De oorspronkelijke toegangsbrug is nog aanwezig. Rondom het fort staan nog enkele houten huizen.

oude plattegrond

Het fort heeft nadat het de militaire functie was kwijtgeraakt een aantal jaren leeg gestaan. Het is gekraakt, de Willy Hems scoutinggroep heeft het fort als thuislokatie gehad en theaterwerkgroep De Rest heeft er theaterlessen en voorstellingen gegeven.

In 2012 is er door een aantal vrijwilligers een plan gemaakt om het fort te ontwikkelen tot duurzame broedplaats voor kunst en cultuur. Er is een stichting opgericht (de stichting C-Fordt) en deze stichting heeft het fort in 2014 in eigendom gekregen. In de afgelopen jaren is er hard gewerkt om het fort weer zichtbaar te maken, het gebouw op te knappen en de toegankelijkheid te verbeteren.

Leave a Reply