Warning: mysql_query() expects parameter 2 to be resource, object given in /var/www/vhosts/c-fordt.nl/httpdocs/wordpress/wp-content/plugins/wordpress-form-manager/db.php on line 35 Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, null given in /var/www/vhosts/c-fordt.nl/httpdocs/wordpress/wp-content/plugins/wordpress-form-manager/db.php on line 757 Website » Welkom!

De Cultuurcantine verleent ondersteunende horeca aan de culturele activiteiten en evenementen. Op de begane grond is de Cultuurcantine en een theaterzaal. In de Cultuurcantine kunnen de gasten terecht voor (h)eerlijke koffie, cappuccino, espresso, latte macchiato met lekker gebak. Voor de lunch serveren wij verschillende rijk belegde broodjes, salades, soep en tosti’s. Voor bij de borrel verzorgen wij olijven, gemengde nootjes of een tapastegel.

Voor de Cultuurcantine ligt een mooi en zonnig terras. Het is een prettige plaats voor kinderen. Zij kunnen spelen in de zandbak, met de houten blokken, de auto’s of met de “dieren”.

Op het dak van het fort ligt 4 meter zand. Al het regenwater wordt gefilterd door dit zand. In de Cultuurcantine hoor je het water door de waterdruipkokers vallen en deze druipkokers zijn nog duidelijk zichtbaar. Het water komt terecht in een ondergronds waterbassin van 1.40 m. diep. De soldaten konden vroeger het “reine” water uit de waterput halen.

Via een trap uit 1881 (deze trap dus met gepaste tred betreden) komt u op de bovenverdieping. Op deze verdieping zijn 2 kanonkamers en 2 zalen van 35m². De zalen zijn in het bijzonder geschikt als expositie- en vergaderruimten.
Neem een verrekijker mee en ga boven op het fort kijken naar de mooie omgeving. Met aan de ene kant de Dom van Utrecht en aan de andere kant de Arena van Amsterdam. Het uitzicht is echt schitterend.

De Cultuurcantine is geschikt voor liefhebbers van historie en natuur. Het is gelegen op het fortterrein van 1.5 ha, omgeven door een fortgracht. Achter het fort is een parkeerterrein voor 26 auto’s. Het fort is bereikbaar per trekpontje over het water.

In de Cultuurcantine zijn regelmatig kleine en grote culturele activiteiten. Het afgelopen jaar heeft onder andere theatergroep Maarssen ’32 een weekend voorstellingen Van Gogh Inspireert opgevoerd, waren er akoestische optredens van verschillende bands en een Surinaamse avond met hapjes en muziek.

De Cultuurcantine is tevens een VVV toeristisch informatie punt. Er liggen folders gereed en er is informatie verkrijgbaar over de vele toeristische mogelijkheden van de omgeving.

Voor informatie kunt u contact opnemen met:
Robert van der Horst
Gastheer van het fort
cultuurcantine@gmail.com
06-17174284

Leave a Reply